Home
  Informatie
  Massage
  Op locatie
  Cadeaubonnen
  Route beschrijving
  Een afspraak maken
  Contact gegevens
  Disclaimer
  Prijzen
 
 
 
   
   
  Ontspannings Massage
Klassieke massage
Sport Massage
   
   
   
 
   
Sport Massage

Sportmassage is bedoeld voor zowel recreatieve sporters als mensen die hun sport op hoger niveau beoefenen. Zelfs als er geen klachten zijn, is een bezoek aan de sportmasseur zinvol.

Sporten is gezond, om gezond te blijven is het noodzakelijk om regelmatig te bewegen. Het niveau is minder van belang als er maar plezier en voldoening aan wordt beleefd.

Intensieve sportbeoefening kan leiden tot overbelastingsverschijnselen met als gevolg achteruitgang van de weefselstructuren, waardoor de kans op een blessure toeneemt.

Door sportmassage blijft het lichaam van de sporter gezond, presteert het beter en de kans op blessures neemt aanzienlijk af.

Ook tijdens de wedstrijden worden de gunstige effecten van sportmassage zichtbaar. De behandelde spieren zijn beter bestand tegen de grote krachten die er op worden uitgeoefend. Behalve massage, uitgevoerd voor de training of wedstrijd zal de sportmasseur ook na de training en/of wedstrijd kunnen masseren. Hiermee kan spierstijfheid verminderd of zelfs voorkomen worden.

Naarmate de trainingen frequenter worden, zal de noodzaak tot massage toenemen, omdat het lichaam minder tijd gegund wordt om te herstellen. Massage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen.

Door het toepassen van sportmassage treden de volgende effecten op:
-De haarvaatjes in de huid en spieren gaan verder open, waardoor er een duidelijke toename van de doorbloeding optreedt. Doordat de spieren beter doorbloed worden, zullen de gevormde afvalstoffen (o.a. vocht en lactaat) beter worden afgevoerd en wordt spierpijn (zoveel mogelijk) voorkomen
-De uitwendige druk van massage verbetert de afvoer van de afvalstoffen en de aanvoer van goede voedingsstoffen
-De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt
-De spierspanning wordt be´nvloed.